Με τον όρο Άγονη γραμμή (non profit line) χαρακτηρίζεται η δρομολογιακή εκείνη γραμμή πλοίου που δεν παρουσιάζει εμπορική ή επιβατική κίνηση με συνέπεια ούτε και επιχειρηματικό ενδιαφέρον εκ μέρους των πλοιοκτητών ή των εφοπλιστών.

Προκειμένου όμως στην Ελλάδα, να τύχουν της συγκοινωνιακής εξυπηρέτησης οι περιοχές αυτών των δρομολογιακών γραμμών, που κυρίως είναι νησιωτικές, αναγκάζεται το κράτος να επιδοτήσει τις γραμμές αυτές και να δρομολογήσει πλοία κατόπιν μειοδοτικού διαγωνισμού. Κατά τον Κ.Δ.Ν.Δ. τις άγονες γραμμές τις καθορίζει το Υπουργικό Συμβούλιο και αυτές διακρίνονται σε "κύριες", "ταχυδρομικές" και "τουριστικές".

Oδοιπορικό στα παράλια της αλησμόνητης Μ. Ασίας

Κύριες άγονες γραμμές σήμερα υφίστανται στις Κυκλάδες και στη Δωδεκάνησο.

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014

Αντιδράσεις σε Σύρο και Νάξο για το άνοιγμα καταστημάτων Lidl

Αντιδράσεις σε Σύρο και Νάξο για το άνοιγμα καταστημάτων Lidl
Μετά την Σύρο, η Lidl βάζει πλώρη και για τη Νάξο.Έχει καταθέσει αίτημα χορήγησης άδειας για την ίδρυση υπεραγοράς τροφίμων στο νησί.
Το δημοτικό συμβούλιο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων πρόκειται να συνεδριάσει εκτάκτως την Πέμπτη 10 Ιουλίου προκειμένου να αποφασίσει για το αίτημα της εταιρίας.
Όπως είχε συμβεί και στην περίπτωση της Σύρου, έτσι και στη Νάξο, το αίτημα της Lidl έχει προκαλέσει αντιδράσεις στον επιχειρηματικό κλάδο του νησιού.

___________________
cyclades24.gr
δημοσιεύθηκε: 10/07/2014 // In: Κυκλάδες
http://milosvoice.gr/?p=9009

Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014

ΟΙ ΛΥΡΑΡΗΔΕΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ-"ΚΡΗΤΗ"





Αφιέρωμα της εκπομπής " ΟΙ ΛΥΡΑΡΗΔΕΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ " { ΕΤ3 } στην παραδοσιακή Κρητική Μουσική.

Τελευταίες Ειδήσεις